Nem lesz Dacia szupermini

Ismét lufi a 1,5 milliós Dacia

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Korábban az a hír járta, hogy Citadine néven jöhet egy igazán olcsó Dacia városi miniautó. De fordult a kocka: a "románoknak" nem kell több modell.

A közeljövőben nem bővül városi miniautóval a Dacia modellpalettája - idézi az Automotive News Europe a Renault-csoport ügyvezetőjét. Carlos Tavares elmondta, hogy a korábban Citadine néven megszellőztetett Twingo-rokonnal túlságosan növekednének a marketingköltségeik, s a keretet inkább nem "túl sok" autóra igyekeznek elszórni, hanem a márkanév kellő megerősítése a feladatuk. Na most a Daciának ötféle autója van (Sandero, Logan, Duster, Lodgy, plusz a nálunk még nem kapható Dokker, s érkezik hamarost az új Logan MCV), másoknak meg ennek többszöröse akár, így egyéb visszatartó okok is lehetnek a háttérben. Nyilván ugyancsak anyagiak. Például egy új műszaki alap fejlesztése simán elvinné a különben felfelé ívelő eladásokból befolyó szép haszon zömét, míg más platformot (például az új Twingóét) átvenni fölöslegesen drága mulatság lenne.
Hirdetés
Pláne akkor, amikor legfeljebb 5000 eurós, 1,5 millió forintos árplafon a cél, márpedig tavaly még ez volt a terv. Igen, anno a Logannal is ez volt a terv, aztán a 1,5-ből 2 millió lett - persze így is messze a piac legolcsóbbjai a Dacia modelljei.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?