Nem minden modell vizsgázott jelesre a legutóbbi törésteszten

Hét autót tört össze az Euro NCAP, négy és háromcsillagos eredmény is született

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Újabb hét autót tört össze az Euro NCAP. Vizsgázott a Land Rover Defender, a Honda e, az Audi A3 Sportback, a Seat Leon, az Isuzu D-Max, a Kia Sorento és a Hyundai i10.

Megérkezett az újabb adag összetört autó eredményének listája az Euro NCAP-től, és a számok messze nem olyan egyértelműek, mint azt a mai autók tekintetében gondolhatnánk. Az Euro NCAP laborjaiban most a Land Rover Defender, a Honda e, az Audi A3 Sportback, a SEAT Leon, az Isuzu D-Max, a Kia Sorento és a Hyundai i10 vizsgázott, ám minél kisebb az autó, annál gyengébb lett a végeredmény. A legnagyobbtól el is várjuk, hogy biztonságos legyen, a Land Rover Defender persze öt csillaggal végzett elég magas értékekkel, külön kiemelnénk a 79%-os vezetéstámogató rendszerekre kapott eredményét.
Az Euro NCAP legutóbbi töréstesztjeinek eredményei
Euro NCAP eredményFelnőtt-védelemGyerek-védelemGyalogos-védelemBalesetelkerülő rendszerek
Aud A35 csillag89%81%68%73%
Honda e4 csillag76%82%62%65%
Hyundai i103 csillag69%75%52%59%
Isuzu D-Max5 csillag84%86%69%83%
Kia Sorento5 csillag82%85%63%87%
Land Rover Defender5 csillag85%85%71%79%
Seat Leon5 csillag92%88%71%80%
Hirdetés
Szintén öt csillagot érdemelt az Audi A3, a SEAT Leon, a Kia Sorento és az Isuzu D-Max is, a kisebb modellek viszont kevesebb csillagot kaptak. A Honda első elektromos autója, a Honda e négy csillagot vitt haza. Gyalogosvédelme csak 62%-os, vezetéstámogató rendszereinek eredménye pedig 65%-os lett. Az új Hyundai i10 a kisautók között jellemző három csillagát az alap funkciókat teljesítő vészfékezőrendszer, és főként frontális ütközéskori utasvédelme miatt kapta. A vezető csípője a biztonsági öv alá csúszott - komoly sérüléseket okozva ezzel, így a kisautó nem kaphatott magasabb értékelést.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?