Hirdetés

Sportautó háromhengeres, 1,0 literes turbómotorral?

Csak a német piacra érkezik a Hyundai i20 Sport

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyedi i20 Sport változattal bővíti németországi palettáját a Hyundai. Csöppnyi erőforrása az eddigi legerősebb i20 motor lesz.

Leginkább a motortérben említhető változás: a Sport 1,0 literes motorja a legerősebb i20 motor lesz a maga 120 lóerejével

Egész idáig a legerősebb i20 modell az i20 N Sport volt, amiből a WRC is készült. Annak 1,4 literes szívómotorja 115 lóerőre volt képes. A paletta 1,25 literes szívó benzinesét és 1,1 literes alapdízelét pedig még itthon is próbáltuk, most pedig megérkezett az új 1,0 literes, háromhengeres turbós benzines, ami az 1.4-es benzineshez és a dízelkhez hasonlóan 6 sebességes manuális váltóhoz kapcsolódik. Nem véletlen, hogy a 120 lóerős, 170 Nm-es turbós motort Németországban fejlesztették, hiszen itt van a Hyundai Motorsport részlege is. Az autóiparban nem egyedi eset, hogy átviszik utcára a technikát az autósport világából. Az i20 Sport gyorsulási és végsebességi adatai még ismeretlenek.

Hirdetés

Ráncfelvarrott lökösök és szoknya, tetőspoiler, valamint 18 colos felnik gondoskodnak a sportos hangulatról

Az 5 ajtós hot hatch 18 colos, ralis felniket és 20 mm-el ültetett futóműrendszert kapott. Dizájnfronton az élénk fehér színt szürke és kék csíkok törik meg. Ettől kicsit olyan R2D2-s lett. Lehet, hogy túl sok volt mostanában a Star Wars reklám… Külsején javítottak az új szoknyák, ám kissé komolytalannak tűnik a hátsó szárny és a diffúzór is a beépített króm kipufogócsővel. Az alapfelszereltségbe beletartozik majd a kulcsnélküli ajtónyitás és motorindítás, a projektoros fényszóró a beépített LED nappali menetfénnyel és a szürkés-kék beltér is. A különleges Hyundai i20 Sport eladásai 2016 tavaszán kezdődnek Németországban, és csak ott, 19 990 eurós, azaz körülbelül 6,3 millió forintos alapárral.

Hirdetés

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?