Szabadalmi rajzon bukott le a legnagyobb Mercedes

Ilyen lesz a Mercedes-Benz S 600 Pullman

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

6,4 méter luxus egymillió dolláros árért. Az S 600 Pullman nemcsak a legnagyobb Mercedes, hanem a Maybachok utódja is lesz.


Ízlelgessük a számot, egymillió dollár. Az nagyjából 745 ezer euró, átszámítva körülbelül 230 millió forint - nagyjából ennyit fog kóstálni az über-Mercedes. Ami nemcsak a márka jelenlegi csúcsa lesz, hanem a Mercedesek fölé pozicionált, de ma már nem gyártott Maybach luxuslimuzinok utódja is lesz. A kettővel ezelőtti S-osztály alapjaira épülő Maybach 57 és a hosszabb 62 bár exkluzív volt, mégsem tudott eléggé elkülönülni a hozzá képest szerény S Mercitől, ezért sosem lett kereskedelmi siker. Az anyacég így a háború előtti, majd újjáélesztett márka futtatása helyett azt adja a vásárlóknak, ami kell nekik. Kapnak egy nagy limuzint csillaggal az elején. Olyan luxusautót, mint amilyen a 600-as (W100) modell volt 1963 és 1981 között. V8-as motorral és kevesebb mint 2700 legyártott példánnyal sahok, pápák és filmcsillagok autója volt.
Hirdetés

A képen látható autót már régóta fejlesztik, ezt a szabadalmi rajzot tavaly februárban adták be. Kinézete megegyezik a normál S-ével, eleje és hátulja változatlan, minden újdonság az oldalnézetből látszik. Hosszabbak a hátsó ajtók, és középre kapott egy toldást is, hogy összesen egy teljes méterrel hosszabb legyen a Pullman-változat. Hossza 6,4 méter, ami 20 centivel több, mint az egykori Maybach 62-esé. Belterében három sor ülés lesz, a középső a menetiránynak háttal, szemben a többi hátsó utassal. A Pullmannt az eddigi információk szerint a tuningspecialistaként ismert Brabus egyedileg fogja építeni, minden esetben a megrendelő igényeinek megfelelően. Adódóik a felvetés, hogy vajon a motorhoz hozzányúlnak-e? Alapnak biztosan marad a 6,0 literes biturbó V12-es 530 lóerővel és 830 Nm nyomatékkal, persze egy kis plusz pénzért biztosan elérhető lesz az autó karakteréhez nem annyira illő combosítás is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?