Tófenéken zúzott 300-zal a hibrid Jetta

Immár hivatalos a Jetta Hybrid bonneville-i sebességrekordja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Augusztus elején már megfutotta a 298 km/h-s új hibridrekordot jelentő menetet a Jetta, de mivel akkor még nem árulták, nem lehetett hitelesíteni. Ezért most ismételt, kicsit gyorsabb is volt.


A Volkswagen az Egyesült Államokban most dobta piacra a Jetta hibridváltozatát, a szimplán csak Jetta Hybrid néven kínált modellben 27 lóerős villanymotor egészíti ki az 1,4 literes turbómotor 170 lóerős teljesítményét. Ahogy arról mi is hírt adtunk augusztus közepe táján, az autó erősen átalakított változata a tengerentúli Motortrend támogatásával, a lapnál dolgozó Carlos Lago irányításával 185 mérföld/órás, azaz 298 km/h-nak megfelelő átlagot futott a Bonneville-i sóstó medrében, de mivel akkor még nem volt piacon a kocsi, a rekordot nem lehetett hitelesíteni.
Hirdetés
A héten viszont megkezdték a Jetta Hybrid forgalmazását 24 995 dolláros alapárral a tengerentúlon, így a rekorder csapat újra kivitte a gépet a fehér síkságra. Nem csak beállították, hanem még túl is szárnyalták a múltkori tempót, a Jetta Hybrid két futás alatt 299,842 km/h-nak megfelelő 186,313 mérföld/órás átlagot ért el, amit a Dél-kaliforniai Időmérő Szövetség világrekordként hitelesített az "1,5 literesnél kisebb feltöltött motoros sorozatgyártású autók" kategóriájában. Korábbi végsebességét is felülmúlta az autó, amikor a második menet utolsó mérföldjében elérte a 187,147 mérföld/órás (301,184 km/h) csúcsot. Ennél jobb reklám nem is kellhet a most piacra dobott autónak, hiszen bejelenthetik, hogy hibridjük nem csak iszonyú takarékos, de villámgyors is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?