Vagány lett volna a kupé Range Rover, de mégsem készül

Az utolsó utáni pillanatban hátrált ki a Range Rover az SV Coupe gyártásából

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A tavalyi Genfi Autószalonon mutatkozott be a Range Rover új háromajtós modellje, az SVO által készített SV Coupé, de annak ellenére sem készül el, hogy rengeteg megrendelés és előleg érkezett rá.


Különleges modellt hozott volna vissza kínálatába a Range Rover, ám most úgy tűnik, hogy az utolsó utáni pillanatban lépnek mégis inkább vissza. A klasszikus Range Rover mintájára rövidített karosszériás, háromajtós modellt dobtak volna piacra, melyet egyébként be is mutattak a tavalyi Genfi Autószalonon. Az SV Coupe az SVO műhely munkája lett volna, akik kézzel építették meg az első valódi példányt is. Az SV Coupé viszont nem kerül sorozatgyártásba, annak ellenére, hogy 999 példányt ígértek és ennek egy részére már érkezett is megrendelés, meg persze mindegyikhez az előleg.
Hirdetés

Az autót 240 000 fontos kezdőáron hirdették, de a márka beszámolója szerint népszerű extrákat választottak hozzá, melyektől könnyedén ment 300 000 font fölé az összekonfigurált autók ára. A Range Rover most visszautalja az előleg összegét a vélhetően csalódott érdeklődőknek, valamint elnézésüket kérik, hogy az autót mégsem küldik sorozatgyártásba. A Land Rover azzal indokolja a történteket, hogy erőforrásaik és anyagi lehetőségük jelentős részére most az új modellek fejlesztésénél van szükség, valamint költségmegtakarítási projekt is fut a Tata konszernnél, aminek eredményeként eddig ezer munkavállalótól is megváltak. Emellett az eladási adatok is rosszul alakultak 2018-ban, Kínában 33%-kal csökkentek az adatok, ami a helyi elemzők szerint a hiányzó tömegmodellek, de főként a hibrid és elektromos Land Roverek hiánya miatt lehet, így erre fog koncentrálni a gyártó mostantól.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2019.01.31. at 21:08
    Permalink

    Slamasztikában vannak, de nem visznek gyártásba egy olyan modellt, amire rengeteg előrendelés volt és komolyabb extra ráfordítást nem igényelt volna. Tök logikus 😀

Vélemény, hozzászólás?