Végsebesség-teszten a legújabb Duster, vajon tudja a 200-at?

A német autópályán padlózták az összkerekes, 150 lóerős Dustert

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A magyar piac egyik népszerű modellje most épp az Autobahnt hódítja meg, videón, hogy mire képes a számára erőteljesen idegen környezetben.

A Duster 1,33 literes motorja közel sem nagy, ám a román-francia kollaboráció benzines kínálatában egyenesen óriásinak számít, a többi modell kizárólag az 1,0 literes, háromhengeres erőforrással érhető el. A Duster így 150 lóerős, amire már aligha lehet panasz a kategóriájában, ám továbbra sem mondható el róla, hogy a német autópálya korlátlan szakaszaira tervezték volna.
Hirdetés
A Test Drive Freak YouTube csatornáján mégis egy olyan videóra lettünk figyelmesek, amelyet nem tudtunk kihagyni: ezt a modellt vitték fel az Autobahnra, és ahogy az lenni szokott, rendesen meg is hajtották. A Dacia összességében mindenképp jól szerepelt, ám azt nem áruljuk el, hogy sikerült-e neki elérnie a hivatalos végsebesség-adatot, ami a katalógus szerint 198 km/h.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?