Igényes szabadidő-autót hozhatnak a kínaiak

Jön a Qoros 3 City SUV, állítólag már e hónapban bemutatkozhat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Igényes kompaktja után, és annak alapjain szabadidő-autóval készül a kínai Qoros. Hamarosan tényleg meghódíthatja Európát?


A hónap második felében, de nem Los Angelesben, hanem Kínában, Kuangcsouban mutatkozik be a kínai Qoros legújabb modellje, a Qoros 3 City SUV. Gyári forrásból egyelőre csak néhány egészen részletes rajz látható róla, de a helyi lesifotósok már egy álcázatlan példányt is lencsevégre kaptak. A Qoros 3-ról ugyebár azt kell tudni, hogy az első európai szemmel is értékelhető minőséget adó kínai autó, ami ráadásul 5 csillagos Euro NCAP törésteszt-eredményt is el tudott érni, továbbá technikája is naprakész.
Hirdetés

A Qoros 3 City SUV pedig nem meglepő módon csak egy emelt hasmagasságú, az ötajtós verzión alapuló körbeműanyagozott modell. Összkerékhajtásról egyelőre nincs hír, a hajtáslánc állítólag pontosan az alapmodellével egyező lesz. Azaz 1,6 literes, 126 lóerős szívó és 156 lóerős turbós - egységesen közvetlen befecskendezésű - benzinmotorral, 6 fokozatú kézi és automata váltókkal, valamint fronthajtással várható a kínai SUV. Hogy Európába is jön-e, arról egyelőre nincsenek információk. Lehet, hogy a Qoros első körben megelégszik a mind nagyobb kínai piac vevőtáborával.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?