Összefoghat a Renault és a Volkswagen a kínaiak ellen

Európa nagyjai együttes erővel harcolnának a kínai villanyautók térhódítása ellen?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az európai "nagy" márkák is egyre inkább érzik a kínai modellek jelentette veszélyt, ezért közösen győznék le a külső fenyegetést.

Német lapértesülések szerint a Volkswagen tárgyalásokat folytat a Renault-val egy olyan közös platform megalkotásáról, amelyre mindkét fél olcsó villanyautókat tud építeni, ezzel közelebb hozva az átlagemberekhez a villanyautózást, és valós európai konkurenciát teremtve a kínaiaknak. A Handelsblatt értesülései szerint a megbeszélések még nagyon korai fázisban tartanak, és könnyen előfordulhat, hogy semmi sem lesz az üzletből, de a lap egyik jól értesült munkatársa már konkrét számadatokat is tudni vél az ügyben. Elárulta, hogy a tervek szerint amennyiben nyélbe ütik az üzletet, úgy mindkét fél éves szinten 200-250 ezer autót gyárthat a platformra.
Hirdetés
A Renault jelen állás szerint jobban áll ebben a versenyben, hiszen a múlt hónapban mutatták be a Twingo következő generációjának tanulmányautóját, amely a tervek szerint 20 ezer euró (kb. 8 millió forint) környéki árcédulával kerülhet a kereskedésekbe leghamarabb 2026-ban. Azonban a Renault 5 már jövőre bemutatkozik, amelynek árát 25 ezer euróra (nagyjából 9,5 millió forintra) lőtték be. Ezzel szemben a Volkswagen 2025-ig biztosan nem készül el a belépő szintű villanyautójával, amelyről egyelőre csak annyit tudni, hogy 450 kilométeres hatótávval bír majd, és 20 perc alatt lehet feltölteni 10 százalékról 80-ra. A Volkswagen és a Renault egyelőre nem kommentálta hivatalosan a napvilágot látott híreket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2023.12.08. at 23:07
    Permalink

    A VW-nél nagy a káosz, kétségbeesetten kajtatnak külső partnerek után, Rimac, XPeng, Ford, Renault… Egyétek csak meg, amit főztetek, megérdemlitek, amit kapni fogtok. Hajrá Kína!

  • 2023.12.09. at 09:11
    Permalink

    Ha a VW eltűnne a föld színéről azt nem bánnám az Ódival együtt mivel ők csaltak az emissziós szabvánnyal. Nyugodtan beszántanám ezt a 2 nagyarc hülyegyerekcsináló márkát.
    A Renault nem ezt érdemli még ha nem is top márka…
    Én nem drukkolok Kínának mert ha tényleg leveri az európai autóipart a föld alá akkor elég nagy nyomor lehet Európában. Túl sok munkaerő közvetlen vagy közvetett ezekből a cégekből él, ha csak
    a 2 német bebukna győr is lecsúszhat még ennél is jobban. A más országokban lévő gyáraitól sokak megélhetése függ még tőlük.
    Győrnek brutális elszalasztott lehetőség volt szerintem a JLR Jaguár/Land Rover Tata konszern elutasítása. Ügyes volt Borkai volt polgármester a kormány ügyeskedésével együtt.
    Hamarosan kiderül jön-e szeged mellé a BYD meg ha jön is mekkora bevétele lehet ebből a magyar átlagpolgároknak aki ott dolgozik majd, és persze meddig is lesz majd kifizetődő a jövőbeli ittlétük ha egyáltalán megvalósul. (úniós büntetővámok kína ellen, környezetszennyezés, stb..)

    • 2023.12.10. at 17:02
      Permalink

      Ez igaz.
      Magyar gazdaság, na olyan nincs.
      Antal és a szocik eladták sz.rért h.gyért.
      A fityisz ellopta a tenger támogatást, ahelyett hogy a saját gazdaságot erősítette volna.
      Mi csak ráfaraghatunk, bár, sikerült pár évszázad alatt negyedelni-ötödölni MO-t, ez kicsi is csak eltűnik egyszer…

Vélemény, hozzászólás?