200 km/h egy ’66-os Mustangban az Autobahnon? Íme a videó!

Végsebesség-teszten egy 55 éves, de kiváló állapotú Ford Mustang kabrió

A német autópálya legújabb sztárja ez az 1966-ban gyártott Mustang, amelynek orrában egy 4,7 literes, szívó V8 dörmög. Hála a TopSpeedGermany csatornájának, most végignézhetjük, amint ez a klasszikus gép a naplementébe suhanva eléri a végsebességét.

Szinte biztosra veszem, hogy ezt az autót látva mindenki, aki szeret vezetni, a márkahűségét és a politikai kérdéseket, de még a klímavédelmi álláspontját is félretéve egyetért abban, hogy elvinné egy jó kis régimódi száguldásra ezt a Mustangot. Éppen ezért jó, hogy betekintést kaphatunk ebbe az élménybe: a TopSpeedGermany youtube csatornáján éppen ezt az élményt próbálták a sofőr szemszögéből megörökíteni egy jól bevált végsebesség-teszt keretei közt.
Hirdetés
A videón látható autó mozgatásáért egy 4,7 literes, turbó vagy kompresszor nélküli, gyári állapotú V8-as blokk 200 lóereje és 382 newtonméteres forgatónyomatéka felel. Tagadhatatlan, hogy közel sem nevezhető eszeveszettnek a tempó a mai turbós, elektronika által vezérelt, villanymotorokkal segített, ehhez a modellhez képest szinte űrhajók világában. De itt nem csak azt kell figyelembe venni, hogy 55 éves a technika, hanem azt is, hogy már le is dolgozta az említett 55 évet, és még mindig tudja a dolgát. Jöjjön hát a benzingőzös nosztalgia, íme az emlegetett felvétel!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?