De cuki! Íme egy babakék Renault Twingo végsebesség-tesztje!

59 lóerővel tépi fel az Autobahn aszfaltját egy öreg Twingo, íme a videó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Meglepően jól hasít ez a huszonéves Twingo a német autópályán, a videóból kiderül, hogy egész korrekt gyorsulással és végsebességgel rendelkezik. Az érzés persze egy más téma: aki vezetett már ilyet, az tudja, hogy milyen félelmetes mindez bentről.

Nem kell mindig kaviár a német autópályára sem: múltkor a Trabant 601 végsebesség-tesztjéhez még maga az Autobahn sem kellett. Mindez már nem mondható el a ma talált videóban látható, babakék színű, 1149 köbcentis és 8 szelepes benzinmotorral szerelt, 59 lóerőt és 93 Nm csúcsnyomatékot produkáló, ám mindösszesen 890 kilós Renault Twingóról - ami épp olyan, amilyen néhány éve nálunk is szerepelt használttesztben.
Hirdetés
A kis francia ugyanis képes volt átlépni a normál autópálya-szakaszokon megengedett 130 km/órás sebességet, egy 15 másodperc alatti 0-100 után további 31,7 másodperccel később a 150-et is gond nélkül elérte. végül óra szerint 172, GPS szerint 167 lett a maximuma, ami jelentősen meghaladja a papírforma szerint elvárható 150 km/órát. Ennek ellenére jól látszik a kormánymozdulatokon és a sofőr kezén, valamint az autó rázkódásain, remegésén is, hogy milyen lehetett átélni ezt a végsebesség-tesztet: valószínűleg egy modern prémiumautóban a 250 km/h sincs ilyen félelmetes. A videó alább megtekinthető, csak ajánlani tudom!
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?