Dobja a dízeleket a Porsche is, várhatóan 2020-tól

Villanyos hajtások válthatják a dízeleket a Porschénál

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jelenleg három húzómodelljéhez is kínál dízeleket a Porsche, azonban ez 2020-ra változhat, amikor befejeznék gázolajosaik gyártását.


A dízelbotrány keményen megviselte a VW-Csoportot, több mint 25 milliárd dollárt kellett már kifizetniük és szinte teljesen leállították dízeleik amerikai értékesítését. A Volkswagen ezért hátat fordított múltjának és elkötelezte magát az elektromosságnak, kb. 10 éven belül legalább 1 millió villanyautót adnának el évente. Azonban házon belül még mindig nagy felfordulást okoz a botrány, ezért a Porsche is arra kényszerül, hogy elköszönjön dízeleitől az évtized végére. Oliver Blume, a Porsche AG vezérigazgatója elmondta a Reutersnek: „Mi is szembesülünk a problémával, amit a dízelbotrány okoz, de még nem döntöttünk.” Bizonyos pletykák szerint egy sor hibrid és villanyautó érkezhet mielőtt kivezetik a dízeleket, így valószínűleg ők jelentik majd a váltást.
Hirdetés

Ha van autógyár, akit talán a legkevésbé fog megviselni a dízelek mellőzése, az a Porsche. Eladásainak mindössze 15%-át adják a gázolajosok világszerte, egyébként tavaly rekordnak számító 237 778 példányt adtak el. Ráadásul a nürburgringi látogatásunkkor is többször megerősítették, többek között Dr. Frank-Steffen Walliser, a Porsche GT autóiért felelős vezére is, hogy a Porsche fel van készülve a jövő kihívásaira és a villanyautók térnyerésére. Felkészültségüket mi sem bizonyítja jobban, mint elképesztően fejlett, közben kulturált hibrid hajtásláncaik. E-Hybrid változatot kap többek között az általunk is nemrég próbált Panamera 4, sőt a Panamera Turbo S is, de egyébként a korábban említett Cayenne S változata is kapható hibridként.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?