Hatalmasat virított a Hyundai Ioniq 5 a jávorszarvas-teszten

A Hyundai villany-crossovere sportautókat megszégyenítő sebességgel hasít át a bóják közt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Videón a Hyundai Ioniq 5 és a jávorszarvas-teszt találkozása, a hirtelen kikerülő manővert gond nélkül abszolválta a koreai villanyautó. A platformtárs Kia EV6 sikere után várható volt, hogy jól teljesít majd a modell, ám még így is meglepetést okozott.

Sokféle helyzetben láthattuk már a Hyundai Ioniq 5-öt: nem titok, hogy mi is szívesen látjuk a modellt, így nálunk is hallhattatok már róla. Ha kíváncsi vagy rá, hogy milyen együtt élni a Hyundai legújabb villanyautójával, akkor ide kattintva olvashatod róla a tesztünket, ha pedig az érdekel, hogy miként törik és milyenek a biztonsági rendszerei, akkor a modell Euro NCAP eredményeit tudom javasolni. Valahol a kettő között helyezkedik el a jávorszarvas-teszt, ami a vezetési élményhez és a biztonsághoz is egyaránt hozzátartozik: a km77.com jóvoltából már arra is fény derült, hogy legfeljebb milyen tempóval tud áthaladni a bójákból felhúzott sikánon.
Hirdetés
A Kia EV6 78 km/órás eredménye után nem azon kell meglepődni, hogy az Ioniq 5 is jól teljesített, hanem azon, hogy még ezt a kiemelkedő eredményt is sikerült túlszárnyalnia. A koreai crossover legjobb eredménye 80 km/h lett a regeneratív fékezés legmagasabb fokozatával, ami már bőven a sportosabb modellek és a jóval alacsonyabb, szerényebb tömegű szedánok, ferdehátúak és kupék területe. A BMW M235i és a Mercedes-AMG A45 S például jelentően elmarad tőle a bóják közt, míg a GR Yaris ugyanezzel a sebességgel képes abszolválni a pályát.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?