Idén érkezik a hibrid Volkswagen Arteon és Tiguan

Ráncfelvarrás keretében két újabb zöldrendszámos Volkswagent mutatnak be

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mozgalmas év elé néz a Tiguan és az Arteon, a ráncfelvarrással együtt árammal tankolható verzió és sportos R változat megjelenésére is számítani lehet.

Együtt érték el modellciklusuk felét, ezért idén némi frissítésnek vetik alá a Tiguant és az Arteont. Az újdonságok sorát egy hibrid verzió is gyarapítja, ami igazság szerint nem meglepő húzás a Volkswagen részéről. A külső áramforrásból tankolható Tiguan GTE ötletét már régóta dédelgeti a Volkswagen, 2015-ben már bemutatták a plug-in hibrid crossovert, igaz még csak koncepciómodell formájában. A piaci bevezetésre négy évet kellett várni, legalábbis a kínai vásárlóknak, az ázsiai országban már tavaly óta áramot is tud fogadni a Tiguan. Az európai kivitel sok meglepetést nem tartogat, jól ismert elemeket kap a plug-in hibrid Tiguan. A környezetbarát hajtáslánc többek között a Passat GTE-ből jön, azaz 1,4-es TSI motor szolgáltatja a benzines lóerőket, a rendszerteljesítmény kicsivel 200 lóerő fölé várható, a 13 kWh-nyi kapacitás bő 50 kilométer emissziómentes haladást tesz lehetővé.
Hirdetés
Szintén az idei év újdonsága lesz az Arteon GTE, ami ugyancsak a Passat eredetű hibrid hajtásláncot kapja. A Passat CC utódja esetében nem kell attól tartani, hogy megdönti a Volkswagen eladási rekordjait, azonban a gyártó hisz a modellben, a ráncfelvarrás és a hibrid változat mellé hamarosan egy kombi kivitel is érkezik. A Tiguan és az Arteon esetében is felröppentek hírek egy esetleges R jelű csúcsverzióról. A több újdonságot is hozó 2020-as esztendő segíthet növelni az Arteon népszerűségét, de az irigylésre méltó eladási számokat produkáló Tiguan esetében sem hátrány a plug-in hibrid verzió megjelenése.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?