Íme 2021 legbiztonságosabb autói a töréstesztek szerint

Mutatjuk az Euro NCAP 2021-es "kategóriagyőzteseit"!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Euro NCAP kategóriákra bontva megmutatta, mely modellek érték el a legjobb eredményt tavaly.

Az Euro NCAP 33 új modellt tesztelt 2021-ben, amelyből 22 a legjobb, 5 csillagos értékelést érte el. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy az említett 22 autó egyformán biztonságos, csak annyit, hogy megfelelnek az ötödik csillaghoz tartozó követelményeknek. Éppen ezért most megmutatjuk, mely modellek kapták a legjobb pontszámokat kategóriánként.
Hirdetés
A prémiumautók mezőnyében és a tisztán elektromos autók közt is a Mercedes-EQ EQS győzedelmeskedett, alig lehagyva a Polestar 2-t. A nagyobb SUV-ok és terepjárók mezőnyében a Skoda első villanyautója, az Enyaq iV kapta a legmagasabb pontszámot. Az egyel kisebb crossoverek közt az aktív biztonságával kiemelkedő Nissan Qashqai vitte a prímet, míg a legkisebb megemelt kategóriában a Toyota Yaris Cross győzedelmeskedett. A családi kisautók mezőnyének aranyérme szintén a cseheknél landolt, a Skoda Fabia legújabb generációjának kiemelkedő eredménye miatt. Az összesített videót az említett, kiemelkedő töréstesztekről alább tekinthetitek meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?