Két új elektromos Hyundai a márka jövőjét bemutató kisfilmben?

Az Ioniq 5 még csak a kezdet, jön az Ioniq 6 és egy hatalmas SUV is!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Látványos videót forgatott a Hyundai arról, hogy itt az idő megmenteni a földet: a jelenlegi autósvilág szempontjából alig néhány képkockája érdekes, de az legalább nagyon. Egymás mellett áll ugyanis három elektromos modell, amiből csak egyet ismerünk.

A Hyundai új iránya egy szebb jövő, ezt nem csak sugallja, hanem egyenesen lenyomja a torkodon a legújabb, Twitteren is közzétett videójuk. A "Nagy váltás" fantázianevű tervezete szerint 2040-től kizárólag elektromos autókat gyártana a koreai cég, 2045-re pedig karbonsemlegessé válást ígér. Ehhez több tucatnyi elektromos modell kell, amiből három már úton van: egyet már vezettünk is, kettőt viszont még le sem lepleztek. A már említett videóban a gyártóktól megszokott módon, félhomályba rejtve, de azért megvillantották őket.
Hirdetés
A látszatnál jóval nagyobb Ioniq 5 mögött egy igen alacsony, kupés formavilágú szedánt láthatunk, mögötte pedig egy hatalmas SUV-t. Az alacsony Hyundairól már köztudott, hogy Ioniq 6 lesz a neve, és ugyanarra a platformra épül majd, mint amire a Kia EV6, a Genesis GV60 és a már említett Ioniq 5 is. A mögötte látható SUV a nagyobb rejtély, egyrészt mert az előtte álló autók már ismert méretéből kiindulva akkora lesz mint egy ház, de a pletykák szerint ennek ellenére ugyanennek a padlólemeznek a megnyújtott változatára és egy 100 kWh kapacitású akkucsomagra érdemes készülni. Ezzel 480 kilométer körüli hatótávra lehetne képes a becslések szerint. Ami viszont biztos, hogy hamarosan hivatalos információk is érkeznek majd a modellekről, nem véletlenül mutogatják őket a félhomályban a koreaiak. A cég elektromos jövőjéről szóló kisfilm - amelyben a három autó sziluettje is látható - alább megtekinthető.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?