Megtévesztő nevet kapott a Volkswagen Polo Sedan

Az oroszoknak szánt Polo Sedan ötajtós és Skodából készül

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Néhány nagyobb piacra a helyi sajátosságoknak megfelelő modellt fejlesztenek a gyártók, az oroszok most egy Skoda alapú, ötajtós Volkswagen Polóval lettek gazdagabbak.

A Polo Sedan még a jelenleg használt MQB A0 platform előtti PQ25 jelű alapot használja, azonban a lehetőségekhez képest igyekeztek az új évtized elvárásaihoz igazítani a típust. Az orr nagyjából hasonlít a Passat jelenlegi arcához, a nagyobb modellre hajazó lámpák itt is összeérnek a hűtőráccsal, az embléma fölött pedig egy vastagabb csík köti össze a világítótesteket, hátulra még kipufogókat imitáló dísz is jutott. A Polo Sedan alapáron kap LED fényszórókat, az infotainment rendszer pedig 6,5, illetve 8,25 col méretben elérhető, de 10,25 colos digitális műszerfal is kérhető, így a belsőről nem süt, hogy nyolc éves modellről van szó.
Hirdetés
A 4,48 méter hosszú ötajtós motorpalettáján azért találni „régészeti leleteket”. Az Európai Uniónál lazább szabályozású Oroszországban még piacképes a négyhengeres szívó egyhatos, amely 90 vagy 110 lóerővel választható, az erősebb kivitel hatsebességes automataváltóval is kérhető. A turbós motorra vágyóknak 1,4 TSI erőforrást tud ajánlani a Volkswagen, a hétsebességes DSG-vel szerelt blokk 125 lóerő leadására képes. A 550 literes csomagtartónak hála családi autónak sem alkalmatlan az ötajtós Polo, a régi technika pedig az árra is jó hatással lehet (bár azt még nem árulták el), viszont a Skoda Rapid az orosz piacon átszámítva 3,8 millió forintos áron már elvihető.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?