Csaló taxisokra vadásztak a rendőrök a hétvégén: íme az eredmény

Mutatjuk a taxisok ellenőrzésének eredményeit

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Eltiltott, kábítószeres és közbiztonságra veszélyes tárgyat szállító taxisokat is fogtak a rendőrök

Többek között a pesti alsó rakparton, az V. kerületi Erzsébet téren és környékén, valamint a X. kerületben ellenőrizték a taxisokat október 13-án és 14-én éjjel. A kétnapos akcióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói, a Budapesti Polgárőr Szövetség és tagszervezetei, valamint az egyik taxitársaság saját ellenőrei is részt vettek, természetesen a Budapesti Rendőr-főkapitányság, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal embereivel együtt.
Hirdetés
A hatóságok összesen 325 taxit ellenőriztek. A rendőrök elfogtak egy kábítószeres befolyásoltság alatt álló, valamint egy kábítószert birtokló taxisofőrt, továbbá egy lopás miatt körözött sofőrt is. Ezen felül két sofőrnél találtak "a közbiztonságra különösen veszélyes eszközt", illetve

egy taxis annak ellenére űzte az ipar, hogy a vezetéstől korábban eltiltották.

A BKK taxiellenőrei 11 jegyzőkönyvet vettek fel. Négy esetben taxióra nélküli személyszállítás volt az indok, két taxis ok nélkül kért volna jóval többet a kelleténél a fuvarért, egy esetben a sofőr a taxiórából az ellenőrök szeme láttára törölte az adatokat, egy alkalommal érvénytelen volt a sofőr drosztengedélye, egy esetben pedig engedéllel sem rendelkezett a vezető. A maradék négy esetben egyéb taxiszolgáltatási feltételek hiánya miatt. Nyugtaadási kötelezettség, foglalkoztatásbejelentés elmulasztása, valamint adószám nélkül végzett tevékenység miatt összesen 10 eljárás indult. A közlekedési hatóság két esetben visszavonta a jármű műszaki engedélyét rossz műszaki állapot és/vagy engedély nélküli átalakítás miatt, két taxit rendeltek be műszaki szemlére, két alkalommal pedig a rendszám és a forgalmi ugrott engedély nélküli személyszállítás miatt. A feltárt szabályszegések miatt 11 drosztengedélyt vontak vissza.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?