Nem meglepő, csak ijesztő: tovább emelkednek az üzemanyagárak!

Szerdán újabb drágulás következik, a benzin és a gázolaj piaci ára is emelkedik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mutatjuk, mennyiért kell majd tankolniuk szerdától azoknak, akikre nem vonatkozik a 480 forintos kiskereskedelmi ársapka a hazai töltőállomásokon.

Folytatódik az elmúlt hetek tendenciája, tovább emelkednek az üzemanyagárak az egész világon. Éppen ezért itthon is hasonló a helyzet, hiszen a forint sem remekelt a múlt héten: közel 4%-ot gyengült a dollárral szemben. Ráadásul helyi probléma is akad: az OMV ellátási gondjai miatt stratégiai készleteket kellett felszabadítani a nagyobb üzemanyaghiány elkerülése érdekében. Nem meglepő tehát, hogy tovább emelkednek szerdán a hazai üzemanyagárak: a benzin beszerzési ára bruttó 11 forinttal, a gázolaj beszerzési ára pedig bruttó 10 forinttal emelkedik.
Hirdetés
Ezzel lényegében a benzin piaci ára is mindenhol megközelíti majd a 800 forintot, egyes kutakon át is fogja lépni azt: az átlagár 798,9 Ft/liter lesz, míg a gázolaj ára már a legolcsóbb kutakon sem feltétlenül kezdődik majd hetessel, átlagosan 810,9 forintot kérnek majd el literenként. A hatósági árak viszont továbbra is élnek a magyar rendszámmal és forgalmival rendelkező személyautósok számára, nekik továbbra is fizetéskor érvényesítik majd a kedvezményes, 480 forintos literenkénti árat a töltőállomásokon.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?