Ezekre az autókra vágynak Amerikában, de esélyük sincs megvenni

A megkérdezett amerikaiak listáján javarészt kisautók és kombik szerepelnek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ahogy az európai vásárlóknak számos amerikai modell csak álom, úgy az amerikaiak is csak a nyálukat csorgathatják néhány európai és ázsiai típusra.

A lista egyetlen francia tagja a már kifutott Citroën C4 Cactus, a bohókás külsejű, kisautó alapokra épülő modellt több olvasó is megvenné, ha lenne rá lehetősége. Az öt méter feletti SUV-k hazájában szinte eltűnne a forgalomban a Suzuki Jimny, ennek ellenére lenne rá kereslet. Az aranyos külsejű, kiváló terepképességgel bíró típust sajnos személyszállító változatban Európában sem forgalmazzák. Továbbá az apró japánok közül a Honda S660 is találna magának néhány vevőt. A kei car kategóriába tartozó kabrió Európában sem ismert, a 0,66 literes, 64 lóerős motorral szerelt apróság gyártása tavaly állt le. Régi motoros Amerikában a Volkswagen, mégsem elégít ki minden igényt. Odaát a Golfból csak két sportváltozat érhető el (GTI és R), viszont lenne, aki lecsapna a GTE jelű plug-in hibrid modellre. A Honda Jazz (ottani nevén Fit) már korábban szerencsét próbált Amerikában, viszont a jelenlegi negyedik nemzedéket nem forgalmazzák, ami fájó pont néhány potenciális vásárlónak, ahogy a búcsúzó elektromos Honda e is megmozgatja néhány olvasó fantáziáját. Szintén ismerős modell a Nissan Micra, viszont a tengerentúlon Versa néven csak négyajtós kialakítással kínálják, ezért a ferdehátú helyett kapott a listán.
Hirdetés
Meglepően sok a kombi a vágyott autók között- Pedig a SUV modellek mellett ez a típus nem nagyon tud labdába rúgni odaát. Az olvasók feltettek a listára egy kombi Audit, bár nem konkretizálták, hogy melyiket. Jelenleg az A4 és A6 Avant csak RS, illetve allroad quattro verzióban érhető el, ezért egy teljesen hétköznapi kivitelt szeretnének a kereskedésekben látni. Mazdából is van vágyott modell, az ottani kínálatból kikopott 6-os kombi változatára mutatkozna igény. Kifejezetten erős a Subaru jelenléte az Egyesült Államokban, ennek ellenére a Levorg nem része a kínálatnak. A listán az STi változat kapott helyet, a 2,4 literes turbós blokkal hajtott sportmodell 260 lóerős. A Hyundai luxusmárkája, a Genesis kínálata sem teljes Amerikában, hiába ez az egyik fő piaca. A G70 középkategóriás limuzin mellől hiányzik a Shooting Brake, utóbbit kifejezetten Európa számára fejlesztették a dél-koreaiak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?