Japánban egy Toyota lett az év autója! Kitalálod melyik?

Elsöprő fölénnyel zsebelte be az év autója díjat Japánban az egyik Toyota

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A japán újságírók szerint idén nem is volt kérdés, hogy melyik autó érdemli ki Az Év Autója díjat, ugyanis a szavazatok elsöprő többségével nyerte a modell a díjat, egy BMW-t és egy Hondát is jócskán megelőzve.

Japánban már megválasztották az idei Év Autója cím győztesét, amely talán nem meglepő módon egy ottani gyártó modellje lett. Az újgenerációs Toyota Prius igencsak lenyűgözte a 60 szakmabeliből álló zsűrit, legalábbis a szavazás végeredménye erre enged következtetni.
Hirdetés
A zsűri minden egyes tagja 16 pont sorsáról döntött, amelyet a számára legjobban tetsző három modell között kellett elosztania. A megszerezhető 960 pontnak így több mint a harmadát zsebelte be a Prius, ugyanis 360 egységgel végzett a szavazás élén. Mögötte a BMW X1 végzett 150 ponttal, míg a dobogó alsó fokát ugyancsak egy japán autó, a Honda ZR-V hozta el kerek 100 szavazattal. A legjobb hármat végül a még novemberben kiválasztott tíz döntős autó közül szavazták meg, ezek a három dobogóson kívül a Toyota Alphard, a Nissan Serena, a Subaru Crosstrek, a Mitsubishi Delica Mini, az Abarth 500e, a Maserati Grecale és a Volkswagen ID.4 voltak.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?