Ez is jobb, mint az F1! – Toyota GR Cup

Ha valami elképesztően izgalmasat akarsz látni, kövesd a Toyota GR Cup versenyeit!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Véletlenül botlottam bele egy IndyCar versenyhétvége során a Toyota újdonsült versenysorozatába, amelyben mindenki GR 86-osokkal indul. A látvány fergeteges volt!

Az óceán túlpartján rendezik meg a Toyota GR Cup bajnokságot, ahol amatőr versenyzők küzdhetnek egymás ellen az átalakított GR 86 versenyautókkal. Persze nem kell túl komolya módosításokra számítani, hiszen pont az a sorozat egyik lényege, hogy aránylag olcsó versenyzési lehetőséget biztosít.
Hirdetés
Bukócső, versenygumik, strapabíróbb lengéscsillapítók, meg a kötelező biztonsági berendezések és ennyi, mehet a verseny. Ami ráadásul nem is tét nélküli. A bajnok egymillió dollárral gazdagodik, ami körülbelül 360 millió forintnak felel meg, ám a 7 versenyhétvége során további díjak is várnak a jól teljesítőkre. Szerencsére a Toyota még egy dokusorozatot is készít az eseményekről, amelynek első részét fentebb láthatod, a második részét pedig az alábbi videóban.
Hirdetés
A Toyota USA YouTube csatornáján minden versenyről találtok hangulatos kis visszatekintőket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?