Méregdrága autókat hozott a Jézuska a török rendőrségnek

Porsche, Ferrari, Bentley és egy csomó Mercedes is érkezett a kötelékbe

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A használt modellek beszerzése egy fillérjébe sem került a rendőrségnek, lefoglalt luxusautókat alakítottak át rendőrautóvá.

Impozáns flottával büszkélkedik a török rendőrség az X-en, az autók saját munkájuk gyümölcseként kerültek az állományhoz. A járművek Hakan Ayik török-ausztrál kábítószerkereskedőtől származnak, a régóta körözött, becslések szerint 400 milliárd forintos vagyonnal bíró férfit november elején tartóztatták le a török rendőrök. A friss gyűjtemény 23 tagot számlál, az összetétel elég vegyes. Olcsóbb modellek is akadnak, egy Nissan Juke és egy Volkswagen Polo áll a hátsó sor szélén, illetve belépő prémium is van, Mercedes A-osztályt, CLA-t, illetve 1-es BMW-t is szereztek. Golfból az R változathoz jutott hozzá a rendőrség, ami kétliteres TSI motort és 300 lóerőt jelent, a cseheket egy Skoda Superb képviseli, Franciaországból egy Peugeot 5008 érkezett. A nagyobb modellek közül Mercedes E-osztályt és Audi RS6-ot zsákmányoltak, de SUV-ból sincs hiány, egy Mercedes GLS, két Range Rover és három Volvo XC90 is megkapta a kék villogót.
Hirdetés
Igazi finomságokat is őrizgetett a drogdíler, dubai szintre emelte a török rendőrséget a Ferrari 458, a 4,5 literes V8-assal szerelt olasz sportkocsi elől nem könnyű meglépni, elvégre 570 lóerővel és 325 km/h-ás végsebességgel kell szembenézni. A zöldítés terén előrébb léptek a törökök, egy Porsche Taycan is a kötelék része. A rablóból lett pandúr autók bevételt ugyan nem hoznak a költségvetésnek, de fricskának nem utolsók.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?