Guruló vadles készült a Mercedes pickupjából

Vadles, kutyaszállító, fegyvertároló is van a vadászatra felkészített Mercedesben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hozzá illő kiegészítőkkel pakolták meg a Mercedes legelső pickupját, az X-osztályt vadászatra készítették fel. Guruló erődként még az ember legjobb barátjának is van saját helye.


Ha a Mercedes X-osztály eddig a lakkcipős pickup képét mutatta volna, most nézzünk rá arra, amit a német Gruma csinált belőle. A Nissan Navara alapú prémium pickup pontosan azt a brutális és robusztus külsőt kapta, amit eddig hiányoltunk. A Gruma vadászathoz szükséges kiegészítőket kínál, így az ő x-osztályuk nem csak külsőre érdekes, a valódi terepgumik, vaskor lökhárítók és khaki fényezés mögött a használhatóság az igazi lényeg.
Hirdetés

Éppen ezért, amit csak lehet felpakoltak a platóra, talán a legtöbb helyet az oldalt is nyitható kutyaszállító doboz foglalja. Emellett egy összecsukható létra is helyet kapott, aminek több felhasználási lehetősége is lehet, például feljuthatunk vele a tetőn kialakított saját, mozgatható vadászlesre. Továbbá egy hátsó csörlő segítségével felhúzhatjuk rajta az elejtett vadat a platóra, de találunk itt vizesblokkot is, hogy tisztán tartsuk az eszközöket és saját magunkat, és persze a legfontosabb tárgynak, a puskának is találunk dedikált és biztonságos tárolódobozt. A minden körülmények között helytálló BF Goodrich All-Terrain abroncsokkal már kevés olyan helyre mehetünk be, ahonnan ne tudnánk kijönni, de az X-osztály mindkét végére kap csörlőt, ha mégis elakadnánk, esetleg mást kellene kihúznunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.11.04. at 18:03
    Permalink

    A motorkerékpárok világában van egy érdekes kategóriaelnevezés: a café racer. Olyan típusokra aggatták rá, amik anno úgy néztek ki, mint egy versenymotor, azonban a tulajdonosok legfeljebb a legközelebbi kávézóig hajtottak vele (amire egy robogó is elég lett volna) és a teljesítményük ma már egyáltalán nem is fontos, csak hogy úgy nézzen ki, mint ha….
    Az USA-ban ez egy ideje már megy a pick-upokkal is, a New York-i, Los Angeles-i vagy épp San Fransisco-i elit terepre átalakított drága vasakat vesz munkába járásra, tengerparti kocsikázáshoz vagy épp belvárosi ingázóautónak, de úgy tűnik a Merci az első, akik ezt a réteget célcsoportnak is tekintik. Azok a csörlők bizony soha nem lesznek beindítva, ez az egész csak mutatványnak kell, s miután felhúzták a vadat a platóra valószínűleg egy csicsás Merci belső az utolsó dolog, amit egy hivatásos látni szeretne. A piacon jelenleg amúgy is a Nissan Navara a leggagyibb műszaki tartalmú jármű, a Mercedes Navara pedig még túlárazott is, úgyhogy ilyet vadásztársaságok, erdészet, mezőgazdász biztos nem fog vásárolni se Magyarországon, se másütt. Ennek a járműnek az a célja, hogy hiányt kompenzáljon olyan emberekben, akik a képeken látható világ után vágynak.

Vélemény, hozzászólás?