Kémfotón és bulikiadásban a Skoda Yeti

Jópofa pickup-koncepció a Skoda Yetiből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Provokatív tanulmányként mutatkozott be a Skoda Felicia Fun szellemi örököse, a széria Yetire pedig félidős modellfrissítés vár.


A napokban nyitva tartó Lipcsei Autószalonon mutatták be a - sajnos kissé homályos - képeken látható Skoda Yeti pickup tanulmányt, amely a cseh BT Design munkája, s az Etape Concept névre hallgat. Tervezői alaposan átszabták a Volkswagen-csoport Skoda-emblémás szabadidő-autóját (csak a géptetőt hagyták érintetlenül), hogy végül kétajtós bulifurgon legyen belőle - céljuk állítólag semmi más nem volt, mint kitörni az egyhangúságból, provokálni, s vágyat ébreszteni a vásárlókban az egyedi kocsik iránt. Főleg az övék iránt.
Hirdetés
Volt egyszer, a 90-es évek végén egy Skoda Felicia Fun - miért ne készülhetne újabb vagány cseh pickup? A BT Design a Benet Automotive cég része, amely szoros együttműködésben van a Skodával, szóval az sem kizárt, hogy "hús-vér" autó lesz az Etape koncepcióból.
A Yeti félidős frissítése viszont biztos, a faceliftes verzió premiere a szeptemberi Párizsi Autószalonon esedékes. Nem várható semmi komoly változtatás, csupán a szokásos, a hűtőmaszkot, a lökhárítókat és a lámpákat érintő maszatolás, egy-két új szín, felni, kárpit, felszereltségi plusz tarthatja fent a nálunk átlagosan, másutt igen népszerű álterepjáróval kapcsolatos érdeklődést.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?