Új modellek sora várható a Golfból

Rengeteg puskaport tartogat a Golf 2020-ra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A kínálat alapjának tekinthető ötajtós már bemutatkozott, de a jövő év sem ígérkezik unalmasnak, erről gondoskodnak a wolfsburgiak. Sportváltozatok, hibrid és kombi is várható jövőre.

A Golf nyolcadik generációja külsejében megmaradt ízig-vérig Golfnak, a vásárlók által igényelt konzervativizmust sem vetkőzte le teljesen, a Volkswagennél jól tudják, hogy pont ez kell a sikerhez. A köntös ugyan nem változott drasztikusan, ellenben technikai fronton nagyot ugrott előre, ahogyan erről már korábban beszámoltunk, de most

nézzük, mit tartogat 2020 a Golf életében.

Az első újdonságra jelen állás szerint csupán márciusig kell várni, akkor két combos változat érkezhet. A jól bevált jelölés szerint GTI néven jön az izmos benzines, a GTD betűkombináció pedig a csúcsdízelre kerül. Az Otto motoros sportmodell kétliteres TSI motorral jöhet, a teljesítményét 250 lóerő köré (de inkább kicsit fölé) tippelik, a hétsebességes DSG mellett hatos kéziváltó is lehet a kínálatban. A legerősebb dízel szintén kétliteres lökettérfogattal jön, ennek teljesítménye 200 lóerő körül várható, a DSG mellett itt is megmaradhat a kéziváltó, mindkét sportmodell elsőkerékhajtású lesz.
Hirdetés
A nyár a hibridekről fog szólni, rögtön háromféle teljesítménnyel jönnek benzin-elektromos modellek. A lágyhibrid Golf esetében a 110 lóerős egyliteres TSI erőforrás kap némi elektromos segítséget. A GTE variánst konnektorból és benzinkútról is lehet táplálni, a benzines blokk szerepét az 1,4 TSI-re osztják. A plug-in hibrid Golfok 13 kilowattos akkupakkot kapnak, a gyengébb verzió 204, az erősebb pedig 244 lovas rendszerteljesítménnyel jön, így ezek a hagyományos sportváltozatok szintjén lesznek. Szeptemberre tovább gyúrja magát a Golf, ekkor várható a Golf R. Ennél a kivitelnél alapáron jön a négykerékhajtás, a gyengébb kivitel 330 lóerőt, a Golf R Plus pedig kereken 400 lóerőt állít csatasorba. Október sem marad újdonság nélkül, a sportváltozatoknál jóval népszerűbb kombi érkezése írható be a naptárba. A gyáriak az elődnél nagyobb csomagtartót ígérnek, a kombiból később növelt hasmagassággal és némi műanyagozással az Alltrack változat is megjelenik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?