Gyártani fogják az über-Volvót

Kína döntött, megcsinálják a svéd luxusautót

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Úgy hírlik, hogy a kínai vezetőség nyomására és főleg a kínai milliomosokat megcélozva elkészül az egyelőre S100-ként ismert óriási Volvo-szedán.


Az ugye mindenkinek megvan, hogy a svéd Volvo már jó ideje a kínai Geely tulajdona? Az sem újdonság, hogy a legtöbb gyártó a gigantikus kínai piacon igyekszik minél jobban szerepelni, miként az sem, hogy az egyre több kínai milliomost újabb és újabb luxuskocsikkal "kell" bombázni.
Hirdetés
Ilyenformán evidens, hogy elkészül a mostanság S100-asnak hívott, korábban Concept Universe néven mutogatott Volvo-szedán, egy nagyságrendileg akkora prémiumlimuzin, mint az S-osztály. A Geely vele állítana konkurenst elsősorban az Audinak, a BMW-nek és a Mercedesnek. A kínai sajtóértesülések szerint zöld jelzést kapott S100 a következő S80-as nyújtott-szélesített padlójára épülhet, s a márka eddigi zászlóshajójánál, a Kínában szerelt S80L-nél is kényelmesebb, tágasabb, no meg drágább lesz.
Közben mondjuk a Volvo komoly leméretezésbe fogott (nyugdíjazza a 4 hengeresnél nagyobb motorjait), ami egy hibrid hajtáslánc bevetését vetíti előre. Gyártani az S100-ast vélhetően Csengtuban fogják, s ha Európa nem részesül belőle, csalódni fogunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 22:37
    Permalink

    jacoby rengeteg ökörséget csinált.

    A kínaiknak igazuk van, és ezt a modellt már régen gyártani kellene, ami még fontosabb egy naprakész XC90nel együtt.

    Pont a volvó amelyik az egyik legkisebb felsőközép modellt kínálja, simán kibírna egy nagyobb limót. Szerimtem nem csak a kínai piacra.

    Szép hogy mennyit csszolgattak a modellpalettűn 2009 óta, de itt léenne az ideje új mdoelleknek.

    Az eladási számok azt mutatják hoyg nagy piaci keresletbővülést nem lehet elérni a jelenlegi modellpalettával.

Vélemény, hozzászólás?