Őrült Lexus LS 650 lóerővel. És nem is Lexus

Luxuslimuzinból versenyautó: TMG Sport 650

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Toyota Motorsport mérnökei fogták a facelift előtti Lexus LS-t, és vadállatot faragtak belőle. Brutálisan néz ki, 320 a vége.


Épp mostanában jött ki a frissített Lexus LS, a Toyota prémiummárkájának F-Sportként egész vagány zászlóshajója, a Toyota Motorsport GmbH japán mérnökei viszont még a facelift előtti verziót vették - alapos - kezelésbe, hogy megmutassák, milyen is az, amikor hagyják őket dühöngeni. Durva.
Hirdetés

Az egy dolog, hogy a Lexus-emblémát saját logójukra cserélték, s a szörny neve TMG Sport 650 lett, de amint a név végén figyelő szám is sejteti, 650 lóerős teljesítményt csavartak ki a hibridben is használatos 5,0 literes V8-asból. Mindjárt kettő darab turbó ráakasztásával. A csúcsnyomaték 765 Nm, a maximális fordulatszám percenként 7450. Hajtás hátul, a váltó 8 fokozatú automata. A kerékméret elöl 275/35, hátul 245/30. Per 20.
A részint szénszálas, gigászi légbeömlőkkel ellátott kasztni látványos szpojlereinek, a diffúzornak és a szélesítéseknek aerodinamikai szerepük is van, a 100 km/h-s tempóra 3,9 mp alatt gyorsuló, 320 km/h-s végsebességű bálna lassításáról Brembo-féle karbon-kerámia fékrendszer gondoskodik, a tuningból persze az ültetett, Sachs-elemeket tartalmazó futómű sem maradhatott ki. A TMG 650 Sport a december 1-jén nyitó Esseni Tuningshow-n vonzza majd a tekinteteket. Hogy esetleg az lesz-e a TMG a Toyotának/Lexusnak, mint például az AMG a Mercedes-Benznek, idővel elválik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?