Összesített és dicsért az Euro NCAP

Idén már nem várható több törésteszt, leltárt vont az Euro NCAP

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A kategóriaelső Toyota Prius, Hyundai Ioniq és Volkswagen Tiguan mellett a SEAT Ateca és az új Mercedes-Benz E is dicséretben részesült az Euro NCAP-től.

18 modell töréstesztjét végezte el idén az Európában forgalmazott járművek biztonságát végző független Euro NCAP szervezet, s ezek között három kategóriában több típus is szerepelt. Két hibrid is kiemelkedő eredményt ért el, hiszen a kis családi autók között a Hyundai Ioniq, míg a nagy családi autók mezőnyében az új Toyota Prius bizonyult a legjobb védelmet adó típusnak. A kompakt SUV-k közül pedig a Volkswagen Tiguan friss nemzedéke érdemelte ki kategóriája legjobb minősítését.
Hirdetés
Prémium nagykocsik közül idén csak az új Mercedes-Benz E-osztály szerepelt az Euro NCAP töréstesztjein, így igazságtalanság lenne ezek alapján a legjobbnak mondani. Ám az Euro NCAP ettől függetlenül is kiemelte a típus kiváló gyermekvédelmi képességét, amihez az automatikus utaslégzsák hatástalanító rendszer is hozzájárul az első utasülésen. Egy másik fontos terület az automatikus vészfékező rendszereké, amely a SEAT Atecában is szépen vizsgázott.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?