Még épp időben érkezett a fa alá az első Lamborghini Sián

Leszállították az első Lamborghini Siánt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Észak-Amerikába érkezett a limitált példányszámú Lamborghini Sián első darabja. A közel egymilliárd forintos gép még pont befért a fa alá. Vagyis mellé.

Még tavaly ősszel mutatta be a Siánt a Lamborghini, amely egy az Aventadorra épülő, limitált szériás modell. Olyannyira limitált, hogy csak 63 darab készül belőle. Hajtásáról a V12-es, 6,5 literes, szívó benzinmotor gondoskodik, amit megtámogattak 48 voltos, lágy hibrid rendszerrel is.

Összteljesítménye elképesztő, hiszen 808 lóerővel tépi az aszfaltot.

Ráadásul lítium-ion akkupakk helyett szuperkondenzátort alkalmaztak benne, ami állítólag jóval hatékonyabb, emellett könnyebb is. Ezt az utastér és a motor közé építették be, a megfelelő tömegelosztás érdekében.
Hirdetés
A gyári adatok alapján a Sián 2,8 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/h tempóra, míg a végsebessége 350 km/h. Azt nem árulták el, hogy mennyi juthat belőle az észak-amerikai piacra, ennek megfelelően azt sem, hogy a világ más pontjaira vajon mennyi jut. Sőt, lehet, hogy már most megvan mindegyik tulaja. Ami biztos, hogy az első, narancssárga példányt stílusosan, ajándéknak becsomagolva kézbesítették egy hatalmas dobozban, erről tanúskodnak az érkezésről készült videók. Az alábbiban azt is hallhatod (a 10. percnél!), ahogy beindítják a szupersportautót. Ennél szebb hanggal aligha kívánhatnánk boldog új évet!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?