Ezt se a formája fogja eladni. Vagy mégis?

Talán már idén hozzánk is megjöhet: Honda Vezel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Japánban már bemutatkozott és forgalmazzák, egyszer Európába is megérkezik a Honda kisméretű szabadidő-autója. Talán Vezel néven, fura egy formával.


Ezerszer írtuk már, idén először, hogy a legdivatosabb, egyre csak növekvő szegmens tán a terepjárós küllemű, de összkerékhajtást nem feltétlen kínáló kisméretű crossovereké. A Nissan Juke sikereit megirigyelve már eddig is egy rakás hasonló - szubkompakt - szerzet fogant és lett népszerű (lásd Chevrolet Trax, Opel Mokka, Peugeot 2008, Renault Captur), de jönnek még többen, ebben biztosak lehetünk. Nemrég a Honda is előrukkolt a magáéval, sőt, Japánban már forgalmazzák is a Vezelt. Hogy Európába szintén ezzel a névvel jön-e a korábban Urban SUV-ként megvillantott koncepció, még nem tudni.


Hirdetés

Mindenesetre fura egy formája van, ahogy például a hazai piacra márciusban kombi karosszériával is megérkező Civic sem az a modell, amire őszintén azt mondanánk: hú, de jól néz ki. Sebaj, ettől még lehet jó és sikeres a Jazz-alapú CR-V-öcsike, aminek hossza 4,29, szélessége 1,77, magassága 1,6, tengelytávolsága 2,61 méter. A csomagtartó 453 (a hibridé 404) literes, nem apró.

Japánban sima benzinenesként (1.5 131 LE) és benzines hibridként árulják. Előbbinél fokozatmentes, utóbbinál dupla kuplungos automata váltó gondoskodik az erőátvitelről, a fogyasztás pedig 4-5 l/100 km körüli. Első- és összkerekes változat is van. Európában vélhetően manuális váltós és dízelmotoros változat is lesz, de turbós benzinesről is hallani egyelőre az USA-val egy mondatban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?