Pénztemetőt vettem? Audi A6 TDI Automatic, 2000 használtteszt

Videótesztben mutatjuk be, milyen a piac legolcsóbb, műszakis, dízel, automataváltós Audi A6-osa

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

23 éves prémiumautót venni köztudottan kockázatos, főleg ha még egy automataváltót is bedobunk a képletbe. Megérheti a legolcsóbbak közt válogatni? Kipróbáltuk, hogy nektek ne kelljen!

Sokan álmodnak egy Audi A6 kombiról, lehetőleg dízelmotorral és automataváltóval. A piac legaljának árszabását megnézve azonban szinte bárki megengedhet magának egy, a fenti kritériumoknak megfelelő autót. Kérdés, hogy rémálommá válik-e mindez, amikor előjönnek a hibái és az általános karbantartási költségek, illetve amikor megmutatkoznak a több mint 20 évnyi használat nyomai. Ennek járunk utána a közeljövőben az Autónavigátor.hu Youtube csatornáján, a fenti képen és az alábbi videóban látható Audi A6 ugyanis a saját, néhány hónappal ezelőtt vásárolt autóm.
Hirdetés
Tudom, hogy rengetegen lenézik a korosodó prémiumautók vásárlóközönségét, ám akadnak valóban jó érvek egy ilyen kombi mellett. A tévhitekkel ellentétben nem mindenki a négy karika feltételezett presztízse miatt veszi meg ezeket, nálam sem volt szempont az ilyesmi.

Éppen ezért érdemes kilépni a buborékból, és megnézni, hogy mire képes valójában ez a gép, 23 évesen, lényegében gombokért.

A videóból megtudhatjátok, hogy miért vettem meg, hogy milyen vele együtt élni, illetve hogy miért forognak a kamerák hónapok óta a háttérben az A6-ossal: egy egész sorozatnyi epizóddal készülünk nektek az autó működéséről és karbantartásáról, illetve összességében a filléres autók lehetséges titkairól, örömeiről, nyűgjeiről és mindenről, ami az átlag magyar autósra várhat, ha ennyi pénzből kényszerül - akár márkától függetlenül is - autót venni. Te bevállalnád?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2023.03.07. at 20:55
    Permalink

    Nem pénztemető!
    A végén kiderül mennyiből áll össze korrekt,jó autóvá.Mindenki egy Opelhoz,Suzukihoz hasonlítja a fenntartását.Viszont ez nem az a liga.Én is azt hittem csak a karikakat kell megfizetni.Tévedtem.Sok autóm volt,de a jelenlegi 80 b4- es is teljesen más minőségben,komfortban még a mostani pár éves autókhoz képest is.Fenntartani meg nem drágább,mint pl egy Opelt.Nem a semmiért kerültek többe az átlagnál.Az más tészta,hogy itthon nem volt pénz a karbantartásukra.
    Ezért van rossz hírűk.Haveromnak ilyen A6 van,sedán,manuál.Vett egy Mk3- as Mondeót,az Audit elakarja adni.Ő mondta ,valószínű a tökéletes Ford megy eladásra.Inkább visszaül az Audiba.

  • 2023.03.07. at 22:11
    Permalink

    Ezeknek a régebbi típusoknak nem annyira horror a fenntartása. Ezek népszerű típusok voltak, sok hozzájuk az utángyártott alkatrész, amelyek között a közepés áron kaphatók már bátran beépíthetők az autóba. Ha úgy adódik bontott cuccokat sem nehéz találni. Egy korábbi kollégámnak volt több régebbi BMW-je, 5-ös is és 3-mas is. Mindig azt mondta, hogy semmivel sem drágább a fenntartása, mint bármelyik átlagos autónak, mert van hozzá minden. Ha egy nagyon ritka típus lenne, akkor drága lenne, sőt sokszor egy-egy alkatrész beszerzése is okozna gondot.

Vélemény, hozzászólás?